Onze activiteiten

Bij Equilien & Friends kan je terecht voor rijlessen, equitherapie, aangepast paardrijden en paardenkampen.

Rijlessen

€30 (privé)
per uur


Ik geef paardrijles aan kinderen en jongeren van alle leeftijden en wil hen op een paardvriendelijke, persoonlijke en fijne manier leren paardrijden. Niet zomaar een standaard manègeles, maar een les op maat van de ruiter. Mijn lessen zijn vooral gericht op kinderen en jongeren, maar ook volwassenen die willen leren paardrijden, kunnen bij mij terecht. We beginnen met de verzorging en het opzadelen en gaan nadien over tot de les. Elke les wordt aangepast aan de noden van de ruiter, waarbij steeds rekening gehouden wordt met het welzijn van de paarden. Een les duurt ongeveer een uur.


Ik raad aan om te beginnen met een privéles. Zo kan kan de ruiter meteen een band opbouwen tijdens de verzorging en het opzadelen en kan hij/zij goed wennen aan het paard. Door de persoonlijke begeleiding kan er meteen gewerkt worden aan een correcte houding en aan het geven van correcte commando's.


De kinderen kunnen een rijhelm bij ons uitlenen. Daarnaast raden wij aan om te rijden met stevige schoene of laarzen en een aansluitende broek. Jeansbroeken raden we af aangezien de naden kunnen schuren.


De tijdstippen van de lessen worden steeds in samenspraak gepland. Bij het aankopen van een 10-beurtenkaart, krijgt u telkens 1 les gratis.


Contacteer ons voor meer informatie of voor het boeken van een lesje.


Aangepast paardrijden

€40 (privé)

per uur

Door mijn pedagogische achtergrond als leerkracht en mijn huidige opleiding tot equitherapeut, bied ik ook aangepast paardrijden aan.


Paardrijden geeft vele ruiters een gevoel van vrijheid. Door de manier van bewegen kan de ruiter ondervinden wat hij/zij allemaal kan. Dit speelt een grote rol in het gevoel van eigenwaarde.  


Bij aangepast paardrijden wordt de nadruk gelegd op het recreatieve, het paardrijden als hobby voor mensen met een bepaalde kwetsbaarheid. 


Aangepast paardrijden heeft een positieve werking op lichaam en geest. De 3-demensionale beweging van het paard heeft een gunstige invloed op het lichamelijk en mentale welzijn. Er kan bijvoorbeeld gewerkt worden zelfvertrouwen, evenwicht en coördinatie en fijne en grove motoriek.  Vanaf september 2024.


  In september 2022 ben ik gestart met een opleiding zorgverlener met therapiepaarden. In de toekomst zal ik dus ook therapiesessies aanbieden samen met de paarden.


  Met deze sessies wil ik kinderen begeleiden naar meer inzicht in zichzelf. Paarden zijn eerlijke dieren die geen masker opzetten. Ze geven altijd onmiddellijk feedback. Door oefeningen op en naast het paard proberen we samen om je je beter in je vel te laten voelen, het nodige zelfvertrouwen te ontwikkelen, aan je executieve functies te werken en/of je problemen stapsgewijs helpen oplossen.


  In een intakegesprek met de ouders worden de doelstellingen besproken en wordt er een persoonlijk actieplan opgesteld voor elk kind.


  Later hierover meer!

  Paardenkampen

  In de paas- en zomervakantie bieden wij paardenkampen aan in samenwerking met sportevents support Stevens. De kinderen krijgen 3 uur paardenactiviteiten en 3 uur omnisport.


  Onder paardenactiviteiten verstaan wij onder andere:

  • Rijles
  • Verzorgen en borstelen van de paarden
  • Ponyagility en estafette
  • Ponygames
  • Voltige
  • Interactief leren over het paard en zijn lichaam
  • Knutsel- en kookactiviteiten over of voor de paarden
  • ...


  De kinderen houden tijdens het paardenkamp een leuk kampboekje bij met foto's, theorie, spelletjes, ... zodat de ouders ook thuis de activiteiten van de kinderen kunnen meevolgen.


  Inschrijven kan via de website van de sportkampen: www.sporteventssupportstevens.be.


  €250

  per week

  €60

  per uur

  Equitherapie & leren met paarden