Onze activiteiten

Rijlessen

€30 (privé)
€25 (groepsles - max. 4 personen)

per uur


Ik geef paardrijles voor alle leeftijden en wil kinderen en jongeren op een paardvriendelijke, persoonlijke en fijne manier leren paardrijden. Niet zomaar een standaard manègeles, maar een les op maat van de ruiter. Mijn lessen zijn vooral gericht op kinderen en jongeren, maar ook volwassenen die willen leren paardrijden, kunnen bij mij terecht. We beginnen met de verzorging en het opzadelen en gaan nadien over tot de les. Elke les wordt aangepast aan de noden van de ruiter, waarbij steeds rekening gehouden wordt met het welzijn van de paarden. Een les duurt ongeveer een uur.


Ik raad aan om te beginnen met een privéles. Zo kan kan de ruiter meteen een band opbouwen tijdens de verzorging en het opzadelen en kan hij/zij goed wennen aan het paard. Door de persoonlijke begeleiding kan er meteen gewerkt worden aan een correcte houding en aan het geven van correcte commando's.


Wanneer de ruiters al wat meer ervaren zijn, kan er overgaan worden naar een groepsles. Ook de groepslessen zijn kleinschalig zodat er nog voldoende tijd en ruimte is voor persoonlijke begeleiding en feedback. 


De tijdstippen van de lessen worden steeds in samenspraak gepland. Bij het aankopen van een 10-beurtenkaart, krijgt u telkens 1 les gratis.


Er kunnen lessen geboekt worden op woensdagnamiddag en zaterdag (voor- en namiddag). In de schoolvakanties kan er elke weekdag een les geboekt worden. In de zomervakantie gaan er geen lessen door, aangezien de paardenkampen dan doorgaan.


Contacteer ons voor meer informatie of voor het boeken van een lesje.


Aangepast paardrijden

€40 (privé)

per uur

Door mijn pedagogische achtergrond als leerkracht en mijn huidige opleiding tot equicoach en -therapeut, bied ik ook aangepast paardrijden aan.


Paardrijden geeft vele ruiters een gevoel van vrijheid. Door de manier van bewegen kan de ruiter ondervinden wat hij/zij allemaal kan. Dit speelt een grote rol in het gevoel van eigenwaarde.  


Bij aangepast paardrijden wordt de nadruk gelegd op het recreatieve, het paardrijden als hobby voor mensen met een bepaalde kwetsbaarheid. 


Aangepast paardrijden heeft een positieve werking op lichaam en geest. De 3-demensionale beweging van het paard heeft een gunstige invloed op het lichamelijk en mentale welzijn. Er kan bijvoorbeeld gewerkt worden aan sociale interacties, zelfvertrouwen, evenwicht en coördinatie,  fijne en grove motoriek, ...


In een gesprek met de ouders worden de doelstellingen besproken en wordt er een persoonlijk actieplan opgesteld voor elk kind.


  Paardenkampen

  €180

  €220 (met warme maaltijden)

  In juli 2023 bieden wij onze eerste paardenkampen aan in samenwerking met sportevents support Stevens. De kinderen krijgen 3 uur paardenactiviteiten en 3 uur omnisport.


  Onder paardenactiviteiten verstaan wij onder andere:

  • Rijles
  • Verzorgen en borstelen van de paarden
  • Ponyagility en estafette
  • Ponygames
  • Interactief leren over het paard en zijn lichaam
  • Knutsel- en kookactiviteiten over of voor de paarden
  • ...


  De kinderen houden tijdens het paardenkamp een leuk kampboekje bij met foto's, theorie, spelletjes, ... zodat de ouders ook thuis de activiteiten van de kinderen kunnen meevolgen.


  De paardenkampen gaan door tijdens onderstaande periodes:

  • 17 juli - 20 juli (VOLZET)
  • 24 juli - 28 juli (VOLZET)
  • 31 juli - 4 augustus (VOLZET)
  • 7 augustus - 11 augustus (VOLZET)


  Inschrijven kan via de website van de sportkampen: www.sporteventssupportstevens.be.


  Alle paardenkampen zijn ondertussen volzet. Hopelijk kunnen we u tijdens een van onze volgende kampen verwelkomen!

  Equicoaching en equitherapie

  Vanaf juli 2024.


  In september 2022 ben ik gestart met een opleiding equicoaching en equitherapie. In de toekomst zal ik dus ook coaching- en therapiesessies aanbieden samen met de paarden. Met deze sessies wil ik kinderen, jongeren en volwassenen begeleiden naar meer inzicht in zichzelf. Paarden zijn eerlijke dieren die geen masker opzetten. Ze geven altijd onmiddellijk feedback op jouw uitstraling, jouw manier van zijn en doen. Door oefeningen op en naast het paard proberen we samen om je je beter in je vel te laten voelen, het nodige zelfvertrouwen te ontwikkelen en/of je problemen stapsgewijs helpen oplossen.


  Later hierover meer!

  Pensionstal

  Coming soon ...


  De vergunningen zijn bijna in orde en de bouw van onze stallen kan hopelijk snel beginnen! Binnen enkele maanden kan u bij ons ook een gouden plekje voor uw eigen paard of pony huren. Paarden en pony's kunnen hier genieten van een vol pension met hun eigen ruime stal, poetsplaats, weidegang, ruwvoer (ook seizoensgebonden wortels/bieten), krachtvoer en vooral heel veel liefde.


  Indien u vervoer nodig heeft, kan u onze paardenvan huren (met of zonder chauffeur).


  Later hierover meer!